Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Акторка дрогобицького театру Надія Цибульська отримала звання "Народна артистка України"

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
13 травня у Львівському академічному обласному музично-драматичний театр ім. Ю. Дрогобича (м. Дрогобич) відбувся бенефіс народної артистки України Надії Цибульської, під час якого заступник голови Львівської ОДА Іван Собко вручив актрисі державну нагороду "Народна артистка Україна". Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Почесне звання Надії Цибульській присвоєно ще 30 березня, проте проведення бенефісу відкладалося через запровадження посилених карантинних обмежень. Згідно з Указом Президента України №131/2021,  актриса відзначена державною нагородою "за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і театрального мистецтва, значні творчі здобутки та високу професійну майстерність".

"Велика приємність бути сьогодні гостем на Вашому святі. Водночас бути глядачем і свідком Вашого таланту, який вже не один десяток років освітлює сцену. Є такий вислів Людвіга ван Бетховена, що для людини, яка має талант і любов до праці, немає перешкод. Знаю, що Ваша обдарованість поєднується зі шляхетним серцем, гострим розумом та великою працелюбністю. Дякуємо за Ваш талант, за Вашу працю і за вагомий внесок  у розвиток українського театрального мистецтва. Дозвольте з великою приємністю вручити Вам цю державну нагороду і побажати міцного здоров’я, сил, творчої енергії та наснаги!", - сказав у своєму вітальному слові Іван Собко.

До привітань приєдналися представники департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА та директорка департаменту Ірина Гаврилюк.

Бенефіс народної артистки містив уривки з вистав та концертні номери за її участі.

Довідково:

Надія Андріївна Цибýльська (дівоче прізвище Подільська) народилася 26 березня  1951 року в селі Дарахів Теребовлянського району на Тернопільщині. Мама була директоркою сільського будинку культури, а батько художнім керівником. Мала Надійка вже від трьох років була на сцені.

У Львівському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Ю. Дрогобича  - з 1976 р. У 2001 році удостоєна почесного звання "Заслужена артистка України".

Про свої найбільш улюблені ролі говорить: "Це моя "Вовчиха", це моя Кайдашиха в "Кайдашевій сім’ї", це – Лимериха… Перелічити це море ролей неможливо. Понад сто ролей. Але ці найбільш улюблені та близькі… Мабуть, не лише в акторстві – найголовніше – любити справу, якою займаєшся. Інакше нічого не досягнеш. А вже в акторському фаху без цього просто неможливо…".

Найвідоміші ролі у виставах: Солоха ("Різдвяна ніч" М. Гоголя), "Секлита" ("За двома зайцями" М. Старицького), Марія ("Земля" О. Кобилянської), мати Івана ("Тіні забутих предків" М. Коцюбинського"), Кайдашиха ("Кайдашева сім'я" І. Нечуя-Левицького) та ін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ