Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Актори Франківського драмтеатру зіграють "Енеїду" на вершині Карпат Піп Іван

З нагоди Дня Незалежності України актори Франківського драмтеатру зіграють виставу "Енеїда" на вершині Українських Карпат Піп Іван.
гора Піп Іван

Про це інформує "Суспільне" з посиланням на брифінг театралів.

Постановка відбудеться 21 серпня. 

Виставу "Енеїда" зрежисерував директор драмтеатру Ростислав Держипільський після подій на Майдані. Він розповів, що ця постановка — про пошук ідентичності та про війну, яка робить народ сильнішим.

"Енеїда" Івана Котляревського – перша книга українською мовою, і сьогодні, через 233 роки після виходу цього твору, ми нарешті на державному рівні переходимо на українську у всіх сферах життя. Об’єднати українців може лише відчуття приналежності до власної великої культури та історії. І я вірю, що цією виставою ми зробимо великий крок для України", — розповів Ростислав Держипільський.

Актори планують показати виставу о 14:00. Туристи, які підніматимуться на вершину, зможуть побачити її наживо. Також організатори транслюватимуть постановку онлайн.

Драмтеатр співпрацює з Прикарпатським національним університетом. Ректор навчального закладу Ігор Цепенда каже, що такими проєктами хочуть також привернути увагу до екологічних проблем у Карпатах.

"Це — поєднання великого мистецтва та тих екологічних проблем, які є сьогодні, які хвилюють і Україну, і людство. Ми також запрошуємо до цього проєкту наших молодих друзів з природничо-математичного ліцею. Учні та студенти, які є переможцями природничих олімпіад, будуть брати участь, також наші вчені-екологи", — розповів Ігор Цепенда.

Вже не вперше Франківський драмтеатр показуватиме виставу на вершині гори Піп Іван. Минулоріч на висоті 2 028 метрів актори зіграли виставу "Нація" за однойменною книгою Марії Матіос.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ