Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Акціонери НПК „Галичина” прийняли рішення про відчуження майна і підтвердили рішення попередніх зборів

Під час зборів акціонерів НПК „Галичина” було прийнято рішення про відчуження майна підприємства. Це питання було додатково включене в перелік перед початком зборів. При цьому перелік майна, яке відчужували, не оголошували. Про це „Гал-info” повідомила голова регіонального відділення ФДМУ у Львівській області Наталя Горлач.

Вона також зазначила, що ФДМУ висунув пропозицію зняти це питання з розгляду, оскільки в перелік могло потрапити і державне майно, однак пропозицію не підтримали.
Крім того, додатково перед початком зборів до розгляду було представлено питання про ліквідацію дочірніх підприємств, однак ФДМУ заблокував це рішення.
Також до розгляду було запропоновано 11 питань з попередніх зборів. Всі попередні рішення були підтверджені.
Загалом до участі у зборох зареєструвалися 70%, однак через кількаразове перенесення початку зборів на дві години до кінця засідання участь у ньому, за словами Наталі Горлач, залишилося не більше 10-50 осіб.
На зборах акціонерів 28 лютого новим головою правління НПК „Галичина” було обрано Олександра Лазорка замість Володимира Гусакова, до складу правління „Галичини” також увійшли Наталія Парахоняк, Мирон Огар, Василь Чайовий, Богдан Баразний, Артур Григорян та Сармен Вердян. Акціонери також змінили реєстратора „Галичини”, вирішивши передати реєстр від фірми „Реєстратор” (Луцьк) „Реєстраційній компанії „Профіт” (Дніпропетровськ). Ці рішення були підтверджені на зборах акціонерів, які відбулися 16 травня. Також тоді було затверджено прибуток підприємства у розмірі 13 млн грн. І відхилено пропозицію ФДМУ про скерування 40% прибутків на виплату дивідендів.
 За даними експертів, 74% акцій НПК зосереджені у ФПГ „Приват”, 25% — у власності держави.
У 2006 році прогнозовані обсяги виробництва НПК „Галичина” становитимуть 1,8 млрд грн. Крім того, заплановано переробити 1,8 млн тонн нафти. Прогнозований прибуток — 50 млн грн. Обсяги інвестиційної програми— 120 млн грн.     У січні-квітні 2006 року НПК „Галичина” зменшив переробку нафти порівняно з аналогічним періодом  2005 року на 45,8% – з 614,0 тис. тонн до 33,6 тис. тонн. У січні–квітні   2006 року Дрогобицький НПК „Галичина” працював на  українській та російській  нафті, бо  казахська на завод не надходила. Українські нафтовики поставили 268,5 тис. тонн, російка нафта на НПК надійшла обсягом 77,2 тис. тонн. Із поставленої  нафти – 345,7 тис. тонн - було перероблено 332,6 тис. тонн.
          У січні - березні НПК „Галичина” простоював 24 дні. Використано потужності 26,9% Глибина переробки в І кварталі минулого року становила 58,4. Потужність заводу – 3,22 млн тонн

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ