Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Акцію «Пакунок герою» провели прикордонники львівського загону

За ініціативи прикордонників Львівського загону в будинку воїна, що у Львові, пройшла акція «Пакунок герою». Зібране вже відправилось до військовослужбовців прикордонної комендатури 7 загону.

За словами начальника відділу соціально-гуманітарного забезпечення Львівського прикордонного загону підполковника Анатолія Нагірного, провести акцію у такому форматі вирішили для того, щоб показати, що допомагати насправді легко. «Це може зробити будь-хто, будь-коли й будь-де. Не буває маленької допомоги, адже ми на власному досвіді знаємо, що міцний тил - це запорука успіху. Сьогодні ми вперше проводимо акцію «Пакунок герою» у такому форматі, проте наша допомога бойовим побратимам є регулярною. Бажання та обʼєднаність людей - у цьому наша сила», - зазначив Анатолій Нагірний.

У час війни, особливо в бойових умовах, завжди є речі, які є швидкими розхідниками або ж бійці під час виконання завдань їх втрачають. Усі зібрані речі - це предмети першої необхідності: окопні свічки, засоби гігієни, смаколики, провізія для приготування в польових умовах, хімічні грілки, медикаменти, снуди, теплі речі та багато іншого. 

До акції доєдналися дружини загиблих прикордонників, їхні діти, захисники Маріуполя та прикордонники з відділів прикордонної служби та управління загону.

«Вони відчувають наше тепло, нашу підтримку і розуміють, для чого вони там воюють, за кого вони воюють, тобто це дуже важлива акція», — говорить Ірина Гах, прикордонниця та дружина загиблого Героя України - Романа Гаха.

«Допомагає все, що пов’язане з твоєю родиною, тобто якийсь дзвінок, подарунок, малюнок, що дитина дала, ти його отримав — і це психологічно легше. Там дуже тяжко фізично, плюс має бути психологічне розвантаження. Ці смаколики, все це, таке враження, що ти — частинка дому», — розповідає Павло Піковець, учасник акції. Військовослужбовець обороняв Маріуполь, там отримав поранення та пройшов полон.

Прикордонники сформували понад 100 пакунків. Кожен з них має по кілька дитячих малюнків всередині, адже нічого не гріє душу так, як мрії дітей про світле майбутнє України.

Акція відбулась за підтримки волонтерського фонду «Серця свободи», «Волонтери Маловисківщини», «Подих свободи» та штабу Ольги Тесляк.

Щодня наша нація демонструє усьому світу свою міць, силу, нескореність та єдине бажання - перемогти ворога! Лише обʼєднавши зусилля, йдучи вперед пліч-о-пліч нам вдасться перемогти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ