Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Активісти розблокували дороги до пунктів пропуску на Львівщині

Активісти, які блокували під'їзди до пунктів перетину кордону, протестуючи проти змін у митному законодавстві, припинили акції протесту. Про це повідомила прес-служба Патрульної поліції Львова.

Відтак, за інформацією поліції, дрога до пунктів пропуску «Краковець», «Рава-Руська», «Шегині» на даний момент розблокована. 

Нагадаємо, Верховна Рада змінила правила безмитного ввезення товарів у ручному чи супроводжуваному багажі обмеживши сумою до 500 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кг для тих, хто був відсутній в Україні більше доби і в'їжджає в країну не частіше за один раз впродовж 72 годин.

Нові правила набули чинності 1 січня 2018 року.

Тепер безподаткових пересилань товарів фізичним особам у міжнародних поштових та експрес-відправленнях може бути максимум три протягом одного календарного місяця сумарною фактурною вартістю до 150 євро, при цьому, починаючи з четвертої посилки, вони вже будуть обкладатися податком, митом і акцизом.

Мешканці Львівщини, протестуючи проти нововведень, провели блокування доріг, що ведуть до пунктів пропуску на кордоні України і Польщі «Шегині» – «Медика», «Рава-Руська» – «Гребінне», «Краковець» – «Корчова». Крім того, було перекрито ПП «Ягодин» – «Дорогуськ» на Волині. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ