Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

​Активісти, які протестують проти продажу 8 обленерго, увірвалися в будівлю ФДМ

Учасники акції протесту, які протестували біля Фонду державного майна проти продажу держчастки в обленерго, увірвалися у будівлю ФДМ та вручили чиновникам дійний апарат. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Зокрема, активісти "Профспілкового наступу" проникли в приміщення Фонду, вручили заступнику ФДМ, який відповідає за приватизацію, Юрію Нікітіну дійний апарат зі словами "Доїть олігархів, а не простий народ!" і вимагали скасувати продаж державних часток в обленерго, заплановану на наступний тиждень.

"Ми не дамо олігархам та продажним чиновникам грабувати народ. Приватизація народної власності в обленерго повинна бути скасована", - заявив співорганізатор акції, голова Федерації незалежних профспілок України Сергій Павленко.

Як повідомлялося раніше, понад тисяча представників профспілкових організацій і активістів з різних регіонів країни вийшли на акцію протесту "Профспілковий наступ" до Фонду державного майна з вимогою скасувати намічену на наступний тиждень продаж 25% держвласності в 8 обленерго.

Протестувальники стоять з плакатами: "Не дамо доїти Україну", "Олігархів на лічильник", "Хто вкрав мою електроенергію?".

За словами Сергія Павленка, ФДМ хоче наступного тижня розпродати останні обленерго, тому що олігархи рвуться отримати повний контроль над електроенергією. Як заявив ще один співорганізатор акції, депутат Київради від ВО "Свободи" Петро Кузик, учасники акції мають намір зупинити продаж держчастки в обленерго. На наступний тиждень Фонд держмайна запланував продаж на аукціонах 25% акцій 8 енергокомпаній.
rbc.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ