Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Активісти захопили приймальню Садового: знову ЛАЗ

Приймальню міського голови Львова захопили активісти, які виступають проти того, щоб Львів виплатив близько 20 мн грн російському бізнесменові Ігореві Чуркіну, власникові Львівського автобусного заводу. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила керівник прес-служби Львівської міської ради Христина Процак.

Активісти зібралися в приймальні і вимагали зустрічі з міським головою. Андрія Садового в той момент в кабінеті не було, то ж вони попрямували до його заступника Сергія Бабака, - розповіла Христина Процак Гал-інфо.

У цей час тривають перемовини активістів із заступником мера і керівником юридичного управління Геленою Пайонкевич. Активісти вимагають створити робочу групу, яка би займалася питанням боргу Львова перед ЛАЗом і також просять надати їм копії документів, які стосуються цієї справи.

Серед активістів – представники ГО «Рабів до раю не пускають» та організацій учасників АТО.

Нагадаємо, вчора, 25 січня, під час сесії Львівської міської раді ті ж самі люди зірвали засідання, увійшовши до сесійної зали і вимагаючи не ухвалювати меморандум, який передбачає виплату ЛАЗ понад 20 млн грн.

Оскільки, за словами міського голови, у депутатів не було узгодженої позиції з цього приводу, питання зняли з розгляду вчорашнього засідання і перенесли на наступний тиждень.

Як розповів учора в коментарі журналістам один з активістів, волонтер, керівник ГО "Рабів до раю не пускають" Іван Спринський, основною їхньою вимогою було не приймати ухвалу щодо повернення коштів компанії, яка пов'язана з російським бізнесменом Ігорем Чуркіним та не передавати це питання до повноважень виконкому. 

"Ми просимо три тижні для того, щоб обдумати, як можна вирішити ці питання, щоб провести громадські обговорення, щоб всі громадські організації мали можливість вивчити відповідні документи" - каже він.

Нагадаємо, винесений на сесію проект ухвали передбачає схвалення меморандуму між ТзОВ "Оптима Фактор", АТП-1, ЛКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Львівводоканал» по повернення 28 мільйонів гривень, які місто заборгувало Львівському автобусному заводу за автобуси, виготовлені для міста до Євро-2012.

Напередодні сесії, 24 січня, міський голова зустрівся з активістами і спробував переконати їх в необхідності ухвалення документа, адже борг спричинив арешт автобусів АТП-1 і загрозу транспортного колапсу. 

ТзОВ "Оптима Фактор" - компанія, якій належить борг Львова перед ЛАЗ. За попередньою інформацією, одним із засновників ТзОВ є дружина Чуркіна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ