Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Алею Слави захисникам Маріуполя відкрили у Запоріжжі

Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
1/2
Рідні військових встановили памʼятний знак і висадили 50 дерев горобини. Це данина пам’яті Героям, які віддали своє життя за Україну, та нагадування про тих, хто досі перебуває в російському полоні. Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Відкривали пам'ятний знак рідні та побратими військових 23 окремої бригади охорони громадського порядку "Хортиця", Нацгвардії, представники обласної та міської ради.

"Ми, рідні військовослужбовців, протягом року йшли до втілення цього проєкту. Для нас відкриття Алеї – дуже важлива та значуща подія. А пам’ятний знак – нагадування містянам про події 2022 року та про наших рідних, які відстоювали незалежність нашої держави", – сказала матір військовополоненого нацгвардійця Валентина Есаулова-Марухненко.

Нагадаємо, що захисники та захисниці 86 діб боронили Маріуполь від переважаючих сил ворога, у повній блокаді. Завдяки цьому, вдалося затримати російське просування та дати можливість іншим військовим частинам підготуватися до захисту. Наразі понад 1500 оборонців досі залишаються у полоні росіян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ