Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Американку заарештували за витік інформації АНБ про Росію

Співробітницю компанії, яка виконувала роботу для Агентства національної безпеки країни (АНБ) Ріаліті Лі Віннер звинувачують у викраденні секретних документів, - BBC Україна.

25-річна пані Віннер начебто винесла секретні матеріали з державної установи в американському штаті Джорджія і передала їх журналістам.

Звинувачення висунули, коли портал Intercept оприлюднив секретну доповідь Агентства національної безпеки про ймовірне втручання Росії у президентські вибори в США

Пані Віннер арештували 3 червня, повідомили в Мін'юсті. Серед звинувачень проти неї - збір, передача і втрата даних про оборону, повідомляють ЗМІ.

Пані Віннер з лютого працювала на міжнародну корпорацію Pluribus, що за контрактом виконувала роботу для Пентагону.

В оприлюднених у Intercept документах були звинувачення на адресу російських служб військової розвідки у спробі вчинити кібератаку на щонайменше одного постачальника програмного забезпечення для системи голосування перед президентськими виборами в США.

Співробітників російських спецслужб також підозрюють у відправці фішингових листів понад сотні співробітників виборчих комісій.

У документі не було інформації про те, що зусилля хакерів мали успіх.

Файл АНБ, про який йде мова, мав бути таємним до травня 2042 року.

Американські спецслужби раніше звинувачували Кремль у спробі втручання у президентські вибори, на яких Дональд Трамп обійшов Хілларі Клінтон.

Кілька комітетів конгресу наразі розслідують імовірні зв'язки штабу пана Трампа з Москвою.

Президент США неодноразово відкидав ці звинувачення, заявляючи, що справжній скандал полягає в тому, що подібні звинувачення просочилися у ЗМІ.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ