Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Американська тенісистка очолила список найбільш високооплачуваних спортсменок світу

15-а ракетка світового рейтингу Серена Вільямс є найбільш високооплачуваною спортсменкою світу. Про це повідомляє Forbes, - Дзеркало тижня.

Незважаючи на те, що в цьому сезоні американка виступила лише на двох турнірах, з червня 2016 по червень 2017 вона заробила 27 мільйонів доларів.

Цю суму складають і призові гроші, отримані від спонсорських угод. З американкою підписали контракти Beats by Dre, Gatorade, JPMorgan Chase, Nike, Wilson Tempurpedic.

На другому місці знаходиться третя ракетка світу Анжелік Кербер. За рік німкеня заробила 12,6 мільйонів доларів, з яких 7,6 були призовими.

Також у Кербер, яка в минулому році стала першою ракеткою світу і виграла US Open, діючі контракти з Adidas, Yonex, SAP, Generali, Rolex, Slim Secrets і bareMinerals.

Третє і четверте місця єдині, які займають представниці не з тенісу. Автогонщиця Даніка Патрік заробила 12,2 мільйона, а боєць UFC Ронда Роузі – 11 мільйонів.

Далі йдуть тенісистки Гарбинье Мугуруса (7,7 мільйона), Каролін Возняцкі (7,5 мільйона), Агнешка Радванська (7,3 мільйона), Ежені Бушар (7,1 мільйона) і Сімона Халеп (6,2 мільйона).

Зазначимо, що українка Еліна Світоліна, яка стала четвертим номером рейтингу WTA, не потрапила в рейтинг найбільш високооплачуваних спортсменів світу.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ