Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Американські хірурги прооперують 30 українців у Львові

Фото: UNBROKEN
Фото: UNBROKEN
Фото: UNBROKEN
Фото: UNBROKEN
Фото: UNBROKEN
Фото: UNBROKEN
1/3
Вчора американська місія пластичних та реконструктивних хірургів Face to Face спільно з командою Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) вже прооперували трьох пацієнтів. Загалом протягом тижня хірургічні втручання проведуть 30 українцям, які мають травми голови, шиї та верхніх кінцівок, - інформують у ЛМР.

«В кожній операційній – по кілька команд. Поки одна група хірургів готує «місце поранення», інша – відділяє матеріал з тої частини тіла, з якої робитимуть пересадку кісток та тканин на травмовану ділянку. З одним пацієнтом працюють, щонайменше, 10 спеціалістів: хірурги, анестезіологи, медсестри та асистенти. Тривалість кожного втручання – від 10 до 15 годин», - зазначають у центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) Першого медичного об’єднання Львова.

Пацієнти – з усієї України. Це військові та цивільні, які постраждали внаслідок війни. Усі втручання є безоплатними. Попередньо усі пацієнти пройшли ретельну підготовку: консультації, обстеження, складання хірургами індивідуального плану лікування з 3D-моделюванням та реконструкцією.

«Особисто для мене складно бачити багато молодих людей з надзвичайно складними травмами, з якими вони будуть боротися протягом усього свого життя. Мабуть, це зачіпає найбільше. Саме тому основною нашою метою є скоригувати ці травми та допомогти їм», - каже Григорій Машкевіч, пластичний та реконструктивний хірург з Нью-Йорка.

«Для нас велика честь приймати у себе місію Face to Face. Адже це можливість для наших лікарів працювати спільно з найкращими пластичними та реконструктивними хірургами і, допомагаючи людям, підвищувати свій професійний рівень. Аби в майбутньому робити такі операції самостійно. Водночас маю надію на те, що цей візит – лише початок нашої подальшої плідної співпраці, в межах якої ми допоможемо тисячам людей», - сказав Олег Самчук, генеральний директор Першого медобʼєднання Львова.

Нагадаємо, ця гуманітарна місія створена у співпраці з American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (AAFPRS) (The Educational and Research Foundation) та організаціями Razom for Ukraine тa Ngenius. За попередні дві місії медики прооперували 50 пацієнтів, та ще 80-х проконсультували.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ