Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Американські та львівські лікарі прооперували 15 діток з вадами серця

Дитячі кардіохірурги Першого медичного об’єднання Львова спільно з колегами із благодійної місії Novick Cardiac Alliance (США) прооперували 15 діток з вадами серця та ще 40 – проконсультували.
фото - facebook.com/1tmolviv

Про це інформує пресслужба Першого ТМО Львова.

Операції та консультації діткам із важкими вродженими вадами серця відбуваються щодня.

Допомогу надають діткам із важкими вродженими вадами серця. Хірурги виконують як "відкриті" операції, так і інтервенційні, коли ваду коригують без розрізів – тобто через судинний доступ.

"Найменшому пацієнту – лише один місяць. Є малюк із дитбудинку. Загалом наші пацієнти – це ті, чиї історії зачіпають за живе. Це «сонячна дівчинка» із вадою в серці, їй лише місяць, вона сьома дитина у мами. Це також 7-річна дівчинка, яка мріє стати балериною, але через хворобу серця не може танцювати. Це також дівча, яке у рік важить лише 5 кг, бо народилося із критично маленькою вагою і вадою серця. І це 3-річна дівчинка, яка після одужання мріє про червону, як у принцеси, сукню і дуже сумує за сестричкою-близнючкою та інші", - зауважив директор дитячої лікарні Першого медичного об’єднання Львова Іван Міськів.

Благодійна місія лікарів зі США уже планує третій візит до Львова на початку травня цього року. Американські лікарі впевнені, що Львів рухається у правильному напрямку, тому завжди готові допомогти Першому медичному об’єднанню міста. Адже саме тут допомогу надають маленьким пацієнтам зі всієї України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ