Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Американські танки вирушили з грузинського порту Поті на базу Вазіані

Триває підготовка до військових навчань "Благородний партнер-2016". Вишкіл розпочнеться 11 травня. Окрім танків, привезли й інші бойові машини. Доставили їх Чорним морем з болгарського порту Варна, далі техніка попрямує до військової бази Вазіані, неподалік Тбілісі.

В навчаннях візьмуть участь 500 грузинських військових, 650 американських та 150 британців. Окрім важкої наземної техніки, будуть задіяні також літаки. Мета навчань – укріплення оборони Грузії. Триватиме військовий вишкіл два тижні.

Нагадаємо, у червні пройдуть навчання НАТО у Східній Європі "Анаконда-2016", які відбудуться у Польщі та акваторії Балтійського моря. Цього року в навчаннях за програмою НАТО, які відбудуться з 7 по 17 червня, візьмуть участь 31 тис. військовослужбовців із 19 країн НАТО (у тому числі 12 тис. поляків і майже 14 тис. американців), а також з шести країн-учасників програми, зокрема й України.

При цьому завдання виконуватимуться у повітрі, на суходолі та морі на семи полігонах країни, а повітряні сили, сили спецпризначень, а також розвідувальні підрозділи тренуватимуться і за межами полігонів.

Нагадаємо, на початку березня в Міноборони повідомили, що у 2016 році військовослужбовці ЗСУ візьмуть участь у 10 багатонаціональних навчаннях. Також днями до Молдови увійшла велика колона бронетехніки НАТО.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ