Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Американські вчені створили робота для забору крові

Науковці з Ратґерського університету в Нью-Джерсі створили та успішно протестували робота для забору крові з людських вен. За допомогою ультразвукового сканера машина швидко знаходить вену і правильно вводить голку.
Фото: Rutgers University

Як пише Engadget, робот справляється зі своїми завданнями краще за людей, - передає Громадське.

Під час експериментів встановили, що загальний показник ефективності робота 87%, а серед людей з легкодоступними венами — 97%.

При роботі з пацієнтами, у яких погано проглядаються вени, медсестри частіше промахуються і кілька разів вводять голку. Це, за словами творців робота, не тільки сповільнює процес забору крові, а й провокує травми вен.

Вони стверджують, що з новим роботом таких проблем буде менше. Крім того, пристрій оснащений модулем для аналізу, куди кров перекачується відразу після забору.

Наразі розробники займаються удосконаленням функціоналу робота, а після завершення робіт планують поставляти його для лікарень і машин швидкої допомоги.

"Такий пристрій, як наш, може допомогти лікарям отримати проби крові швидко, безпечно і надійно, запобігаючи зайвим ускладненням і болю у пацієнтів від безлічі спроб введення голки", — сказав головний інженер Джош Лейпхаймер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ