Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Американські військові розкривають свої технології українським гвардійцям

Як повідомили у Групі інформації та комунікації військової частини 3018, сьогодні, 19 листопада, на базі Бригади швидкого реагування НГУ стартували навчальні курси з користування приладами нічного бачення, наданими США в якості партнерської допомоги оперативним підрозділам Національної гвардії України.

Курси проводяться фахівцями збройних сил США, у рамках міжнародного співробітництва та допомоги українським військовим для відбиття російсько-терористичної агресії. Прилади нічного бачення третього покоління, що їх американська сторона передала Бригаді швидкого реагування НГУ, сьогодні знаходяться на озброєнні армії США та багатьох країн-членів НАТО. Пристрої мають водонепроникні характеристики та передбачені для кріплення на шолом та зброю.

"Для того, щоб користуватися нашими пристроями, необхідно в першу чергу розуміти специфіку їхньогозастосування і знати технічні можливості противника, - стверджують американські фахівці. - Ворог, озброєний навіть дешевими технічними засобами нічного спостереження, здатен перехитрити ненавченого бійця. Саме тому ми проводимо ці курси для воїнів Бригади швидкого реагування, щоб навчити їх, як правильно користуватися приладами нічного бачення в активному і пасивному режимах, яким чином уникати демаскування і перехитрити ворога. Ми впевнені, що після цих курсів у нацгвардійців не виникне жодних проблем із проведенням нічних операцій."

Ці прилади нічного бачення чудово зарекомендували себе в Іраку та Афганістані, а окремі зразки вже тривалий час використовуються нашими військовими в зоні проведення ООС.

Національна Гвардія України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ