Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Американский фільм про Голодомор вже скоро в Україні

Американо-канадський фільм “Гіркі жнива” вже за місяць вийде у світовому кінопрокаті. Драма описує події в черкаському селі в період Голодомору і є першою англомовною художньою кінокартиною про страшні події 30-х років в Україні

Головні ролі у стрічці виконали голівудські актори  Теренс Стемп (Зоряні війни), Макс Айронс (Доріан Грей), Саманта Баркс (Дракула. Невідома історія) та Баррі Пеппер (Врятувати рядового Раяна), Тамер Гассан (Гра престолів). Також у картині грають українські актори Остап Ступка та Олександр Печериця. Бюджет кінострічки 20 мільйонів.  В український та американський кінопрокат “Гіркі жнива” вийдуть 23-24 лютого, далі планується прокат в кінотеатрах усього світу.

Основні події картини були зняті в музеї народної архітектури та побуту в Пирогові, який зобразив село на Черкащині. Види Московського кремля знімали в Лондоні.

У центрі картини Юрій, хлопчина з козацького роду, який шукає розуміння у своїх діда Івана та батька Ярослава, а також намагається завоювати серце Наталки. Життя парубка змінюється назавжди, коли його родина та земляки стають жертвами штучного голоду та сталінських репресій.

Це робота канадського режисера Аяна Ігнатовича, батьки якого втекли з радянської України в часи Другої світової війни. В сюжеті мова йтиме про історію кохання в розпал жорстоких подій в Україні. Ігнатович зняв цей фільм, щоб показати громадянам західних країн, як страждали українці внаслідок агресивної політики Росії.

«Як і багато українців, мої батьки пережили неймовірні страждання. Сьогодні, мабуть, немає жодного українця, який би не знав про репресії, страти, депортації і голод. Враховуючи важливість того, що сталося, і те, що за межами України мало хто знає це ті події, цю історію геноциду необхідно показати. Це важливо сьогодні», — наголосив Ігнатович.

Дзвін

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ