Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Аналітик розповів, як можна без згоди Росії ввести на Донбас миротворців

Політичний аналітик розповів, як можна без згоди Росії ввести на Донбас миротворців. Про це в інтерв’ю UATV розповів директор Української політконсалтінгової групи, політичний аналітик Дмитро Разумков.

За його словами розгортання миротворчої місії на Донбасі найближчим часом, на жаль, не буде. Дмитро Разумков наголосив, що відсутність прориву в Нормандському форматі і введення миротворців зараз залежить від Росії.

“Станом на сьогодні, без угоди РФ ввести миротворчу місію на здорових, нормальних умовах фактично неможливо. Це дуже важкий процес, фактично всі пропозиції, які звучать в Радбезі, – блокуються і вотуються РФ”, – говорить політичний аналітик.

За словами експерта, є чинники, які можна було б використовувати для впливу на РФ.

“Є механізм вирішення цього питання через Генасмблею ООН. Але, на мій погляд, це малоймовірно в сьогоднішніх реаліях. Я думаю, що будуть намагатися переконати РФ піти логічним шляхом, щоб все-таки вона не блокувала це рішення. Але поки, не видно позитивних зрушень”, – сказав Дмитро Разумков.

Також він зауважив, що є варіант ввести миротворців на Донбас без згоди Кремля.

“Якщо буде доведено і надано рішення суду, що МН-17 був збитий російським екіпажем, російською ракетою, російським “Буком “- все те, що і так зрозуміло, але поки не доведено в юридичній площині – тоді Росія буде визнана стороною конфлікту і втратить право вето в Радбезі ООН. Її позиції будуть сильно ослаблені щодо ситуації на Донбасі, і тоді стане набагато простіше впровадити миротворчу місію”, – заявив Разумков і додав, що на це знадобиться кілька років.

UATV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ