Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Андрій Кокотюха презентував продовження "львівської" серії про Кошового

Сьогодні, 11 серпня, Андрій Кокотюха презентував 9-ту книгу з "львівської" серії про пригоди Клима Кошового.

"Натурниця з латинського кварталу" - це 9-й роман про пригоди Клима Кошового, й водночас це 2 книга так званої "Паризької трилогії".

"24 лютого зі зрозумілих причин у нас абсолютно зник інтерес до книжок. Утім 26 березня, без жодних дій та закликів з мого боку, читацькі замовлення відновились, й це в основному було замовлення книг з серії, яку називають "львівською". 

Відтоді у нас замовляють в основному книги з ретросерій. Я очікую, що вихід цієї книги підтримає інтерес до читання ретророманів зокрема. Люди особисто писали, що саме це допомагає їм відволіктися, відійти від новин й зануритись в більш спокійний час. 

Очікую, що це (вихід книги, – ред.), нехай у такий дивний спосіб, поверне інтерес українців до минулого зокрема. Це дев’ята книга так званого "львівського" циклу, але й водночас це друга книга "паризької трилогії". Герої емігрували в Париж. Це повоєнна Європа.  

Нам сьогодні відомо, що це був міжвоєнний період – невелика пауза перед Другою світовою війною. Люди тоді цього не знали, але вони поспішали жити, відновлювати діяльність, аби відволіктись від жахів війни, так само як наші люди роблять це тепер, читаючи ретроромани. Проте наше суспільство залишається травмованим, й існує дуже багато чинників, абсолютно невідомих до війни, які сьогодні провокують на різні злочини.

Розумію, що дуже зухвало так говорити, але коли я писав цю книгу, це було ще до гарячої фази війни. Попри те, ми вісім років живемо в умовах воєнного стану. У романі міститься певний елемент – попередження, що ті, хто встигне прочитати роман, певним чином уже готуються до того, що після нашої переможної війни їм доведеться зіткнутися з травматичним досвідом у суспільстві. Можливо, хтось з читачів і відчує це попередження. Це той надзадум, який формується зараз", - зазначив в коментарі Гал-інфо Андрій Кокотюха.

Книга вже доступна для замовлень на сайті http://www.kokotuha.com/. Враховуючи ситуацію з поліграфією, вона вийшла лише в м'якій обкладинці, однак, як повідомив Андрій Кокотюха, згодом очікується наклад й у твердій обкладинці.

Зустрічайте “НАТУРНИЦЮ З ЛАТИНСЬКОГО КВАРТАЛУ” – дев`ятий роман про пригоди Клима Кошового з улюбленої ретросерії!

1924 рік, Париж у очікуванні літньої Олімпіади, першого великого спортивного свята після війни. Але воно під загрозою зриву: у місті орудує серійний убивця. Його почерк вказує на професійного художника. А місця злочину відтворюють картини відомих живописців. Жерви є елементами цих робіт. Невідомий художник у такий спосіб хоче щось сказати світові. І той, хто їх прочитає – той зупинить убивцю. Колишній львівський адвокат, ветеран війни та емігрант Клим Кошовий готовий допомогти інспектору паризької поліції П`єру Монтаню знайти Невідомого художника. Тим більше, що від успіху справи залежить доля Магди Богданович, яку Клим усе ще любить. Проте маньяк веде дуже небезпечну гру – адже неправильна відповідь на чергову його загадку буде коштувати життя черговій жертві…

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ