Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Таран очолив українську делегацію на виставці Aero India-2021

Міністр оборони України Андрій Таран на чолі української делегації сьогодні, 3 лютого, взяв участь в офіційному відкритті 13-ї міжнародної виставки авіакосмічної та оборонної промисловості «Aero India – 2021». Вона триватиме до 5 лютого на території військово-повітряної бази Yelahanka у індійському місті Бангалорі.

До складу  української делегації також увійшли Надзвичайний та Повноважний посол України в Індії Ігорь Поліха, генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв та заступник Міністра стратегічних галузей промисловості Тарас Коваленко.

-        Передусім хочемо віддати належне індійським партнерам, котрі в умовах глобального виклику, зуміли зробити можливим проведення такого масштабного заходу. Наша присутність тут є свідченням великого взаємного інтересу України та Індії до розвитку партнерських відносин у сфері авіації, космосу, оборонних технологій та виробництва озброєння, - зазначив Андрій Таран.

Можливості українських підприємств стратегічних галузей демонструються в об’єднаній експозиції ДК "Укроборонпром" (ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», ДП «Антонов», ДП «ФЕД»).

-        Сьогодні маємо змогу ще раз переконатись у величезному потенціалі Індії в оборонній сфері. Тому у рамках виставки запланували насичену програму зустрічей, перемовин та контактів, як з офіційними особами, так і представниками державних та приватних компаній, - повідомив Міністр оборони України.

Коментуючи можливості України у галузі авіації, Андрій Таран  нагадав, що оборонне відомство вже розпочало реалізацію програми оновлення парку літаків сімейства «Ан». Перший контракт укладено у 2020-му році на постачання трьох літаків. У 2021-му році цю роботу планується продовжити.

Довідка. Міжнародна виставка авіакосмічної та оборонної промисловості «Aero India» проводиться з 1996 року за підтримки Міністерства оборонної промисловості Уряду Індії. Цьогоріч у виставці беруть участь понад 600 індійських і іноземних компаній з 14-ти країн світу. Її відвідає близько 150 тисяч осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ