Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Єрмолаєв переконаний, що новим керівником МЗС стане політик-дипломат

„Я переконаний, що Президент Віктор Ющенко буде висувати на посаду міністра закордонних справ представника своєї команди в сенсі не з найближчого оточення, а в сенсі політика-дипломата, який є толерантним до глави держави і поділяє його погляди”, – повідомив „Гал-info” президент Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв.
   За його словами, на цю посаду потрібно висувати людину, яка є досвідченим професійним дипломатом і користується повагою серед дипломатів.
 „Я переконаний, що серед можливих наступних міністрів закордонних справ Віктор Ющенко може висунути і Олександра Чалого, також заступника, який зараз виконує обов’язки міністра закордонних справ Володимира Огризка, можливі кандидатури, як варіант, і радника прем’єр-міністра Костянтина Грищенка, який є захисником поглядів Президента і користується повагою у дипломатичних колах”, – сказав Андрій Єрмолаєв.
  Політолог не виключає і нестандартних ходів Віктора Ющенка. „На цю посаду цілком можливе висунення і молодого перспективного політика Арсенія Яценюка, який фактично є обличчям президентської команди. Адже саме ця людина представляла делегацію глави держави у Давосі. Такий варіант також не слід виключати. Переконаний, що оптимальним міністром закордонних справ повинен стати політик, який має досвід дипломатичної роботи і європейську точку зору на політику, оскільки це сприятиме відстоюванню інтересів Президента Віктора Ющенка на зовнішньому курсі держави”, – зазначив Андрій Єрмолаєв.
   Нагадаємо, міністр зовнішніх справ Борис Тарасюк після розмови з Президентом Віктором Ющенком подав заяву на звільнення зі своєї посади, оскільки його неодноразово не допускали на засідання Кабінету Міністрів України. З посади міністра зовнішніх справ своїм рішенням його звільнила Верховна Рада України 1 грудня 2006 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ