Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Андрухович пропонує літераторам відповісти на утиски оригінальною акцією

Юрій Андрухович в розмові з Deutsche Welle називає нинішніх можновладців найменш «просунутими» в культурному сенсі з-поміж усіх, які працювали в незалежній Україні, Андрухович не виключає, що історії з письменниками можуть вилитися у справжній тиск.

«Неадекватність сьогоднішньої влади в цьому сенсі, як і, мабуть, в усіх інших, я порівнював би з неадекватністю деяких бійцівських собачих порід. Тобто ви не можете точно знати, як поведеться пітбуль завтра, що йому раптом спаде на думку», - каже письменник.

На запитання, чи боїться він особисто владного тиску, Андрухович відповідає, що боїться лише за близьких йому людей. У ситуації ж із залякуванням письменників влада демонструє лише власний страх, упевнений він.

Андрухович, у свою чергу, пропонує літераторам відповідати на потенційні утиски масовою письменницькою акцією під будівлями правоохоронців: «Коли, уявімо, влаштовується сто найвидатніших і найпопулярніших письменників перед входом до генпрокуратури чи МВС з вимогою на кшталт «Заарештуйте нас, а потім розстріляйте!».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ