Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Антиінвестиційна політика: як "пресують" голландського інвестора

Народний депутат Сергій Лещенко на своїй сторінці на ФБ розповів, як в Черкаській області ділки намагаються відібрати бізнес у голландців, використовуючи правоохоронні органи для залякування.

Сергій Лещенко: "Середній клас - головна гарантія, що країна не сповзе до авторитаризму. Це класика політичної науки за Фукуямою: люди, які здатні забезпечити себе, а своїми податками - утримувати чиновників, автоматично починають цікавитися, куди ідуть їхні гроші, та допомагають зміцнювати демократію. А тим, хто приводить в України іноземні інвестиції, щоб створювати робочі місця в малому бізнесі, влада взагалі повинна кланятися в ноги.

Історія, яку відслідковую вже тривалий час, вражає цинізмом. Голландець Корнеліус Хузінха створив аграрне підприємство в Черкаській області та виступив поручителем для своїх співвітчизників, які привезли з Нідерландів та побудували виробництво з переробки сої. У підсумку, цех не працює вже декілька років, бо український керівник фірми разом з рейдерами в правоохоронних органах вирішили віджати те, що добре лежить. За борг в 800 тисяч гривень намагаються забрати підприємство, в яке інвестоване півмільйона євро. А на голландця, щоб багато не виступав, відкрили кримінальну справу. Проблеми Корнеліуса вже викликали протести на рівні посла Нідерландів у Києві. Аби допомогти голландському інвестору, мною направлено звернення до керівництва уряду, поліції та СБУ".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ