Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Антикорупційна конференція ООН схвалила український проект

Антикорупційна конференція ООН схвалила український проект. Про це повідомляє Урядовий портал.

На конференції держав-учасниць Конвенції ООН проти корупції, що проходить в Об’єднаних Арабських Еміратах, консенсусним рішенням прийнято розроблену АРМА резолюцію під назвою «Посилення міжнародного співробітництва в сфері повернення активів та управління замороженими, арештованими і конфіскованими активами».

Прийняття зазначеної резолюції для України є своєрідним подвійним рекордом – це перша в українській історії ініціатива такого роду, яка завершилась успіхом, а прийнятий документ є дебютною для нашої держави резолюцією з питань виявлення та розшуку активів.

Після схвалення тексту української Резолюції до неї також приєднались такі країни як США, Канада та Перу.

Зазначений проект Резолюції було розроблено Агентством з розшуку і менеджменту активів України за результатами аналізу прогалин в міжнародних актах, а також з урахуванням прийнятих резолюцій в рамках попередніх сесій Конференції, сучасних викликів та тенденцій в сфері повернення активів, досліджень, аналітичних наукових праць міжнародних інституцій та експертів, коментарів та пропозицій, які порушуються іноземними партнерами на міжнародних платформах.

Резолюція містить низку стратегічних рекомендацій із вдосконалення механізмів розшуку незаконних активів, а також щодо управління арештованим майном.

Серед іншого Резолюція спрямована на посилення незалежності та спроможностей інституцій уповноважених на розшук незаконних активів та їх управління. Крім того Резолюція посилює механізм міжвідомчого та міжнародного співробітництва, а також підтверджує необхідність вдосконалення підходів з управління арештованими та/або конфіскованими активами в рамках кожної окремої юрисдикції.

Конференція держав - учасниць Конвенції ООН проти корупції є конвенційним механізмом, який включає всі держави члени ООН.

Україна ратифікувала Конвенцію ООН проти корупції ще у 2003 році, проте досі ніколи не виходила з пропозицією прийняти резолюцію на Конференції держав-учасниць цієї Конвенції.

Резолюції Конференції держав-учасниць Конвенції ООН проти корупції є своєрідним дороговказом, стратегічним вектором розвитку правового регулювання з питань протидії та запобігання корупції для всіх держав-учасниць цієї конвенції, яких налічується понад 180.

На практиці це означає, що Резолюція є офіційною рекомендацією в межах Конвенції ООН проти корупції для всіх держав-членів вдосконалювати законодавство та інституції.

Найближчим часом АРМА розробить та представить законопроект, який враховуватиме положення прийнятої резолюції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ