Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Антиукраїнські акції у Польщі — неприйнятні" - МЗС України

У Міністерстві закордонних справ України вважають неприйнятними антиукраїнські акції в Польщі. Там заявили, що будь-які намагання радикальними або антиринковими заходами послабити українську економіку лише підважуватимуть здатність стримувати агресію Росії та створюватимуть додаткові загрози безпеці Польщі та її добробуту.

Про це йдеться у заяві речника МЗС України Олега Ніколенка.

За словами дипломата, зокрема, останніми такими прикладами стали особливо радикальні прояви — псування українського зерна на кордоні та вчорашня демонстрація фермерів у Вроцлаві з антиукраїнськими гаслами.

"Ці акції, на додаток до блокування польсько-українського кордону, не лише завдають численних збитків українській економіці, яка і так потерпає від російської агресії, але і порушують принципи українсько-польської солідарності. Українці платять своїми життями, аби польські та інші європейські міста жили в мирі. Це не має забуватися або сприйматися як належне" — наголосив Ніколенко.

Він додав, що Україна глибоко вдячна як польській владі, так і польським громадянам за всю підтримку та допомогу впродовж цих двох років війни.

"Українська сторона завжди виступала за конструктивний підхід вирішення питань, пов’язаних із транзитом українських зернових та торгівлею. Очікуємо, що аналогічного підходу дотримуватиметься і влада Польщі, зокрема і в питаннях ефективного запобігання протиправним діям проти українських вантажів, належного реагування на риторику, яка завдає шкоди двостороннім відносинам", — сказав він.

У МЗС також переконані, що будь-які спроби "підважити фундамент солідарності" між Україною і Польщею та не матимуть успіху.

"Україна рішуче налаштована зміцнювати відносини дружби і взаємної поваги із Польщею, з якою має спільне європейське майбутнє", — сказав Ніколенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ