Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Апарат Львівської ОДА скоротиться на 15% – ліквідують 100 посад

Управлінський апарат Львівської обласної державної адміністрації скоротиться на 15%. Відповідні пропозиції вже підготовлені. Про це сьогодні, 20 січня, на загальних зборах Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» повідомив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк.

Він зазначив, що мова йде про скорочення апарату адміністрації, а саме скорочення кількості заступників, та про об’єднання профільних управлінь і відділів.

«Ми переймаємо приклад Львівської обласної ради, яка вже розпочала скорочення апарату та будемо скорочувати близько 100 посад. Наступним етапом буде оптимізація управлінських апаратів районних державних адміністрацій», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Він також закликав голів РДА співпрацювати з головами районних рад та враховувати їх думку у вирішення важливих для району проблем.

«Якщо голова РДА відмовляється чи не хоче співпрацювати з представницькими органами, то це абсолютно не державницька позиція», - попередив Михайло Цимбалюк.

Водночас він наголосив, що адмінреформа та оптимізація на Львівщині не може відбуватися за рахунок скорочення чи закриття державних установ, а саме установ соціальних напрямків.

«Не дай Бог, що ми закриємо хоч одну бюджетну установу соціального напряму – лікарню, ФАП, школу чи садок, це буде антисоціальна позиція. Оптимізація не повинна бути пов’язана із закриттям таких бюджетних установ. Йдеться виключно про скорочення управлінського апарату», – нагадам Михайло Цимбалюк.

Також він вважає, що проблема є з виконанням обласних програм в районах, адже на всі програми не вистачає фінансування. Відтак, він бачить тільки один вихід – співфінансування з Кабміном. Відповідно райони повинні надавати вичерпний звіт про фінансування тієї чи іншої програми.

«Ми також повинні припинити практику, яка існувала в районах, роздавати землі. Це народні гроші, тому варто проводити аукціони і робити такі речі прозоро», - наголосив Михайло Цимбалюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ