Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

Аптека-музей на площі Ринок стане відділом Історико-краєзнавчого музею

12 березня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про реорганізацію комунального підприємства Львівської обласної ради «Аптека-музей «Під Чорним орлом» шляхом приєднання до комунального закладу Львівської обласної ради «Історико-краєзнавчий музей».
Аптека «Під Чорним орлом» у Львові

Попередньо питання погодила постійна комісія з питань культури, інформаційної політики та промоції, яка розглянула листи завідувачки КП ЛОР «Аптека-музей «Під Чорним орлом» Любов Роздобудько та директора КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» Ігоря Тимця.

«Ідеться про відому аптеку-музей на площі Ринок у Львові. Аптека, як бізнес не витримує конкуренції, вона створювалася як музей. Фонд музею налічує 5 тисяч предметів. Значну частину місця займають музейні експонати. Оскільки торгівля ліками не є пріоритетом музею, як бізнес, аптека себе вичерпала. Але це є цікавий об'єкт історичного значення. У довоєнний час будинок належав українцю і січовому стрільцю Михайлу Терлецькому», – зазначив виконувач обов’язків керівника Управління майном спільної власності облради Андрій Білоус.

Власником аптеки «Під Чорним орлом» Михайло Терлецький був з 1923 до 1939 рік. Тоді він був єдиним українцем, який мав власну аптеку у Львові. Завдяки Михайлу Терлецькому аптека «Під Чорним орлом» стала осередком зустрічей української еліти. Михайло Терлецький був меценатом, безплатно відпускав ліки хворим, фінансував громадські та наукові товариства, а також заснував стипендії для навчання у Львівському університеті.

Надалі Аптека-музей «Під Чорним орлом» працюватиме як відділ Історико-краєзнавчого музею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ