Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Арена Львів» опублікувала результати діяльності за 3 роки

«Арена Львів» опублікувала результати діяльності за 3 роки: близько 1 000 000 відвідувачів, більш ніж 100 спортивних змагань і понад 300 івентів. Повідомив офіційний сайт стадіону.

Наприкінці жовтня «Арена Львів» відсвяткувала три роки з моменту свого заснування. За цей час у чаші стадіону було проведено близько 50 футбольних матчів різного рівня, зокрема, матчі «Ліги чемпіонів», «Ліга Європи», Суперкубок України, міжнародні офіційні та товариські зустрічі за участю національної, молодіжної, юнацької, жіночої збірних України з футболу. «Арена Львів» також стала базою для проведення змагань з авторалі, дріфтінгу, важкої атлетика, боксу тощо.


На стадіоні грали такі зірки вітчизняного та світового футболу як Андрій Шевченко, Анатолій Тимощук, Мануель Ноєр, Кріштіану Роналду, Бастіан Швайнштайгер. Почесними гостями «Арени Львів» були Мішель Платіні, Франц Бекенбауер, Жозе Моурінью, Арсен Венгер. Сюди привозили свої команди тренери Йоахім Льов, Паулу Бенту тощо. Музичними зірками стадіону були Anastacia, Руслана, «Океан Ельзи», «Пікардійська терція», Дзідзьо, Павло Табаков та інші.

«Арена Львів» як багафункціональний майданчик за три роки також стала місцем проведення бізнес-форумів і конференцій, тематичних фестивалів і виставок, вечірок і корпоративних свят тощо.

За останні три місяці, з часу приходу нової команди менеджерів, «Арена Львів» значно розширила свою діяльність і стала домашньою ареною для ФК «Шахтар»; відтепер вперше у Львові проходять матчі «Ліги Чемпіонів» та «Ліги Європи». Перший історичний матч у Львові «Шахтар»-«Порту» відбувся 30 вересня 2014 року і зібрав понад 30 тисяч глядачів. 6 жовтня на стадіоні був проведений поєдинок за титул Інтерконтинентального чемпіона по версії WBO Олександра Усика та завершальний бій Андрія Котельника. Рекордну кількість глядачів зібрав концерт «Океану Ельзи» присвячений Дню незалежності – близько 45 тис. глядачів!  

За три роки події стадіону відвідало близько 1 000 000 глядачів.

- стадіон під час спортивних подій зібрав понад 458 000 вболівальників;

- концерти  та дискотеки відвідало майже 273 000 глядачів;
- бізнес-заходи – 189 000 учасників;
- відсвяткувало корпоративи в залах стадіону понад 21 000 чоловік;
- екскурсії та фотосесії майже 15 000 чоловік.

Рекорди «Арени Львів»:

  • Найрезультативніший матч – «Україна-Сан-Маріно» - 9 голів;
  • Наймасовіший захід – концерт «ОЕ» до Дня незалежності України – до 45 000 глядачів;
  • IT Arena -  перша в Україні Міжнародна ІТ-конференція, що зібрала близько 3 000 ІТ-фахівців;
  • Вперше у Західному регіоні проведений боксерський поєдинок на титул WBO;
  • Вперше у Львові за всю історію футболу проходять змагання «Ліги  Чемпіонів» з футболу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ