Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Арку дружби народів пропонують «роз’єднати»

У соціальній мережі Facebook пропонують свої ідею «декомунізації» Арки дружби народів у Києві, яка «присвячена українсько-російському возз’єднанню». Так, Дмитро Федечко на своїй сторінці розмістив проектів з шматками дзеркал, що дозволить не зносити сам монумент, а просто одягнути його в нову обгортку.

Дописувачам така ідея сподобалася, у коментарях вони вносять свої пропозиції:

«Зеркала наверное должны быть неправильной формы — имитация пуль и снарядов», — пише В’ячеслав Ржеутський. 

«Щоб не забути наслідків такої дружби», — додає Олена Волконська. 

Нагадаємо, міністр культури України Євген Нищук в ефірі одного з українських телеканалів заявив, що так звану Арку українсько-російського возз’єднання мають знесуть за будь-яких обставин. Він наголосив, що ця тема вже обговорюється. А на місці пам’ятника може з’явитися пам’ятник загиблим воїнам АТО.

Арка дружби народів є у Києві на території Хрещатого парку, возвели її на честь «об’єднання України з Росією». Цим терміном називалась угода, прийнята на Переяславській Раді у 1654 році. Композиція з’явилася 1982 під час підготовки до святкування 1500-ліття Києва, замінивши Літню естраду.

Створення монумента прив’язувалося до ювілею утворення СРСР, проголошеного 30 грудня 1922 року, проте чекати зими не стали і відкрили меморіал напередодні 65-ї річниці Жовтневого перевороту 1917.

Громадське радіо

Фото Арка Дружби народів
Авторські права: Дмитро Федечко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ