Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

АРМА поскаржилася до Нацради на "Інтер"

Агентство з розшуку та менеджменту активів звернулось до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (далі – Нацрада) з проханням перевірити програму "Подробности" телеканалу "Інтер" (ПАТ «Телеканал "Інтер"), яка вийшла в ефір 17.01.2019 о 20.00 годині.

На думку Агентства, поширена в сюжеті інформація є недостовірною та завдає суттєвої шкоди діловій репутації АРМА на національному та міжнародному рівнях. Згаданий випуск програми "Подробности" порушує:

- абз. 13 ч. 2 ст. 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" - поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, посягає на честь і гідність особи;

- ст. 28 Закону України "Про інформацію" - інформація не може бути використана щодо посягання на права і свободи людини.

Крім того, АРМА не отримало від згаданого суб’єкта права на спростування звинувачень у незаконних діях та не отримало копії трансльованого сюжету.

АРМА звернулось до Нацради зі скаргою відповідно до ч. 1 ст. 64 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", відповідно до якого громадянин або юридична особа мають право вимагати від телерадіоорганізації спростування поширених у її програмі чи передачі відомостей, які не відповідають дійсності та/або принижують честь і гідність особи.

Агентство просить Нацраду вжити заходів та припинити порушення законодавства з боку зазначеного вище мовника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ