Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Армія Білорусі була в повній бойовій готовності: Лукашенко виступив щодо "маршу справедливості" Пригожина

Як передає державне білоруське агентство "Белта", у зустрічі взяли участь керівництво військових і силових структур, спецпідрозділів, а також керівники ЗМІ, політологи і журналісти.

На початку виступу Олександр Лукашенко заявив, що "кольорових революцій у країні не буває, якщо немає для них причин, згадав про "загрозу із Заходу, яка нависла над вітчизною від Бреста до Владивостока", і додав, що йому "було боляче спостерігати за подіями, які відбувалися на півдні Росії", пише Суспільне

"Не буває кольорових революцій, якщо для цього в країні немає причин. Не приховую, боляче було спостерігати за подіями, які відбувалися на півдні Росії. Не лише мені. Багато наших громадян сприйняли їх близько до серця. Тому що батьківщина одна", — заявив Лукашенко.

Він зазначив, що з огляду на роль Білорусі у вирішенні цієї ситуації, має сказати кілька слів про те, що трапилося, і пояснити позицію Білорусі та ухвалені рішення. Особливо, за його словами, у світлі останніх вкидів та інсинуацій, які дедалі більше з'являються, особливо у російських ЗМІ.

"Нам випала місія зберегти мир, завойований мільйонами життів героїв, наших батьків і дідів. Це означає тільки одне — ми маємо бути сильнішими за ту загрозу, яка знову нависає тінню над нашою землею. І знову із Заходу. Як бачите, історія повторюється. Говорячи про силу, я в останню чергу думаю про технічні можливості. Вони є. І про це ми прекрасно знаємо", — сказав Лукашенко.

Він наголосив, що армія Білорусі після спроби заколоту в РФ була приведена "у повну бойову готовність".

"Коли події в Росії відбувалися, мною були віддані всі розпорядження щодо приведення армії в повну бойову готовність. Ніхто навіть у цих сопливих Telegram-каналах не вякнув проти. Жодна сім'я, ні дружини, ні діти, ні родичі — ніхто. Армія протягом пів дня, всі Збройні Сили, зокрема й міліція, спецпідрозділи, були приведені в повну бойову готовність", — заявив Лукашенко.

Як пише російське РБК, Лукашенко попросив не робити з нього героя: "ні з мене, ні з Путіна, ні з Пригожина, тому що ми ситуацію упустили, а потім ми думали, що розсмокчеться, а воно не розсмокталося. І зіткнулися дві людини, які воювали на фронті. Немає в цій справі героїв.".

Лукашенко також сказав, що "якщо завалиться Росія, ми залишимося під уламками, всі загинемо".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ