Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Армія у 2019 отримає 102 млрд гривень, - Президент

Армія у 2019 році отримає фінансування в розмірі 102 млрд гривень. Це на 16 млрд більше, ніж у 2018. Про це повідомив Петро Порошенко під час поїздки на Житомирщину.

Порошенко наголосив, що відповідно до рішення Воєнного кабінету та РНБО була затверджена воєнна складова Державного бюджету на 2019 рік. 

«Як і передбачається законом, у воєнному бюджеті нарешті видатки виключно на оборону перевищують 3% ВВП, а  всього на сектор оборони і безпеки планується витрати більше 5% ВВП. На армію на наступний рік виділено близько 102 мільярдів гривень. На 16 мільярдів більше, ніж минулого року», - повідомив Верховний Головнокомандувач ЗСУ. При цьому він додав, що це відбувається завдяки макрофінансової стабілізації внаслідок співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема співпраці з ЄС, МФВ та Світовим банком.

Президент також додав, що сьогодні золото-валютні резерви України «вже перевищили 20 млрд доларів, що свідчить про міць економічної ситуації країни».

Петро Порошенко також підкреслив, що таке фінансування дозволяє передавати у Збройні Сили України нове озброєння та техніку.  За його словами, у найближчий перспективі  ЗСУ отримують нове ракетне озброєння «Вільха» та «Нептун».

«Є гроші, нарешті, для закупівлі для Збройних Сил України в перспективі таких новітніх комплексів, як ракетне озброєння «Вільха», яке пройшло успішне випробування, ракетне озброєння «Нептун», самохідну артилерійську установку «Богдана», ударний розвідувальний комплекс «Сокіл» та високоточний снаряд «Квітник» і багато іншого», - повідомив Верховний Головнокомандувач ЗСУ. При цьому він зауважив, що це неповний перелік, але його ще зарано повідомляти для засобів масової інформації.

Глава держави подякував науковому і виробничому персоналу оборонно-промислового комплексу, які задіяні у виконанні оборонного замовлення.

Нагадаємо, сьогодні, 21 грудня, Президент передав гелікоптери Нацгвардії та ДСНС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ