Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Асоціація медіа-юристів Львівщини закликає міську раду і колектив „Ратуші” помиритися

Асоціація медіа-юристів Львівщини закликає міську владу та редакційний колектив газети „Ратуша” припинити конфронтацію та дійти до консенсусу в питанні приватизації газети „Ратуша” і показати приклад європейського бачення розвитку свободи слова і незалежних ЗМІ. Про це “Гал-info” повідомили в Асоціації медіа-юристів Львівщини.
 
Зокрема, Асоціація медіа-юристів вважає правильною і підтримує ідею приватизації комунальної газети «Ратуша». Зокрема в заклику йдеться: „Ми відкидаємо спроби перевести питання з юридичної площини у площину політичну або особистісну. Роздержавлення державних та комунальних медіа є однією з вимог ПАРЄ до України і обов’язковою умовою можливого вступу до ЄС. Тому цей процес, незалежно від персоналій, є демократичною цінністю і виявом європейських стандартів. Інша справа, що цей процес має відбуватися відповідно до чинного законодавства з неухильним дотриманням прав трудового колективу видання”.
 «На нинішній день ситуація складається таким чином, що ці права можуть бути порушені, і ми вважаємо це неприпустимим. Пов’язано це з призупиненням фінансування «Ратуші» та загальною невизначеністю майбутнього газети», –  зазначає голова Асоціації медіа-юристів Львівщини Юрій Ничка.
Прийняття ухвали «Про приватизацію газети Львівської міської ради «Ратуша» дозволить покрити заборгованість газети за минулий період, а також передбачає фінансування на перший квартал поточного року.
Також Асоціація  вважає, що якщо ж на сьогодні міська влада не готова йти демократичним шляхом роздержавлення комунальних ЗМІ, значить, цей процес необхідно відтермінувати і додатково провести підготовчу та роз’яснювальну роботу. Але при цьому фінансування в межах бюджетних асигнувань повинно бути відновлено, права трудового колективу комунального ЗМІ – захищені.
Нагадаємо, що питання приватизації газети „Ратуша” неодноразово подавалося в переліку питань порядку денного сесії Львівської міської ради, але вже декілька разів його розгляд переносили. Через це міська рада утворила спеціальну комісію, яка підготувала з цього приводу відповідні висновки.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ