Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Атаки на МОЗ мають російський слід, - Ковтонюк

Атаки на Міністерство охорони здоров’я України, зокрема відсторонення Уляни Супрун від повноважень в.о. міністра МОЗ, мають російський слід.

Про це в коментарі Укрінформу заявив заступник міністра МОЗ Павло Ковтонюк.

"Справа Супрун" - це відверта неприхована атака. Ми дуже чітко бачимо, що вона ведеться людьми, які брешуть або є популістами, або мають чіткий російський слід. Завжди було так. І жодного разу не було нічого конструктивного, ані критики медичних реформ, які втілюються, ані пропозицій", - наголосив Ковтонюк.

На його переконання, прецедент щодо відсторонення в.о. міністра є дуже небезпечним і стосується не лише МОЗ.

"Виходить, що будь-яка людина, будь-який громадянин може подати позов в Окружний адміністративний суд на будь-якого держпосадовця, будь-якого міністра, і суд просто зупинить його роботу, навіть до розгляду справи. Сьогодні це стосується в.о. міністра МОЗ, а завтра це може торкнутися міністра оборони", - зазначив Ковтонюк.

Він нагадав, що свого часу і Турчинов займав посаду в.о. Президента України.

"Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва ми розцінюємо як небезпечний прецедент не для Уляни Супрун, не для МОЗ, а в цілому наднебезпечним для стабільності роботи українських органів влади", - наголосив Ковтонюк.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ, зокрема, й через те, що вона є громадянкою США. Таке рішення ухвалено за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука.

У Кабінеті міністрів заявили, що оскаржуватимуть це рішення. Гройсман запевнив, що уряд продовжуватиме медичну реформу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ