Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ʺАвада Кедавраʺ: у США знову вилучили книги про Гаррі Поттера

Приватна католицька школа в американському місті Нашвілл вилучила книжки про Гаррі Поттера зі своєї бібліотеки, заявивши, що вони містять ʺреальні прокляття і заклинання, які під час читання можуть викликати злих духівʺ.

Згідно з повідомленням місцевої газети штату Теннессі, пастор католицької школи Святого Едуарда, який вчить дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, повідомив батькам, що кілька екзорцистів рекомендували йому вилучити книжки Джоан Роулінг із бібліотеки, Про це повідомляє Читомо з посиланням на The Guardian.

ʺЦі книжки представляють магію і добра, і зла, яка є не правдою, а розумним обманом. Прокляття та заклинання, які використовують у книжках є реальними прокляттями та заклинаннями, які під час читання можуть викликати злих духів у присутності людини, яка читає текстʺ, – заявив Рев Дан Регіль.

Серед проклять та заклинань із книжок про Гаррі Поттера: ʺАвада Кедавраʺ (миттєва зупинка серця), ʺКруціоʺ (прокляття болю), ʺІмперіоʺ (повний контроль над живою істотою), а також ʺпрокляття вбивстваʺ, ʺпрокляття тортурʺ та ін.

Керівниця шкіл католицької єпархії в Нешвіллі Ребекка Хаммель запевнила, що пастор діє у межах своїх повноважень, оскільки ʺкожен пастор має канонічні повноваження приймати такі рішення для своєї парафіяльної школиʺ.

Газета зазначає, що книжки залишалися на полицях бібліотеки до кінця попереднього семестру. Зараз же школа відкрила нову бібліотеку, звідки книжки були вилучені.

Нагадаємо, компанія Xiaomi випустила 3D-книжку зі сценами із фільмів про Гаррі Поттера.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ