Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аварія потяга Інтерсіті: "Укрзалізниця закінчила розслідування"

Укрзалізниця завершила службове розслідування сходження шести вагонів поїзда Інтерсіті+ Київ - Запоріжжя, яке сталося 29 березня у Запорізькій області.

Про це інформує пресслужба УЗ.

Зазначається, що, за підсумками розслідування було встановлено, що передумовою аварії є недотримання відповідальними керівниками діючих у колійному господарстві вимог нормативних документів, інструкцій в частині безпечної організації та виконання робіт із обслуговування, утримання у справному стані ввірених об'єктів інфраструктури та неприйняття заборонних заходів у разі неможливості виконання необхідного обсягу ремонтних робіт.

"Укрзалізниця не терпітиме грубих порушень та службової недбалості у своїй роботі. Усі винні у цьому прикрому випадку понесуть заслужене покарання. Я запевняю, що Укрзалізниця рішуче боротиметься з будь-якими порушеннями й забезпечить найвищий рівень безпеки залізничних перевезень", - цитує пресслужба слова в.о. голови правління Укрзалізниці Івана Юрика.

Так, наразі прийнято рішення про звільнення працівникіів регіональної філії "Придніпровська залізниця", які допустили порушення: першого заступника начальника та головного інженера структурного підрозділу "Служба колії", начальника та заступника начальника структурного підрозділу "Запорізька дистанція колії". Також прийнято рішення про звільнення майстра, який виконував обов'язки головного інженера дистанції колії, старшого майстра та бригадира структурного підрозділу "Запорізька дистанція колії".

Крім того, додали у пресслужбі, за порушення посадових обов'язків буде розірвано трудових договір із заступником директора регіональної філії "Придніпровська залізниця" з інфраструктури.

У компанії також зауважили, що наразі завершується процес підрахунків збитків від аварії для підготовки претензійного матеріалу для подальшого відшкодування винними допущених збитків. Також за фактом сходження вагонів поїзда Національна поліція відкрила кримінальне провадження.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, у понеділок, 29 березня, поблизу Запоріжжя зійшов з рейок швидкісний потяг "Інтерсіті", що курсував із Києва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ