Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аварійні відключення тривають у 10 областях, ситуація "важка" - Укренерго

Станом на 11 ранку 19 грудня після нічних обстрілів військами РФ в Україні "важка" ситуація в енергетиці, аварійні відключення світла тривають в десяти областях.

Як повідомили в НЕК Укренерго, аварійні відключення діють у Києві, Київській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях.

​​"Станом на 11:00 19 грудня в енергосистемі України склалася важка ситуація. Всю ніч ворожі БПЛА намагалися прорватися на енергооб’єкти по всій країні. Завдяки професійній роботі Повітряних сил оборони ворог своєї мети в повному обсязі не досяг, але, на жаль, є кілька влучань в об’єкти інфраструктури. Підрозділи ДСНС зараз працюють над ліквідацією наслідків обстрілів. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади починають ремонтно-аварійні роботи", — повідомили в НЕК.

Також в Укренерго розповіли, що у південному та східному регіонах росіяни обстріляли деокуповані райони, там є пошкодження. Пріоритетно заживили об’єкти критичної інфраструктури, відновлення енергопостачання побутовим споживачам "може зайняти тривалий час". Там також наголосили, що ситуація з електроенергією контрольована.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ