Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Авіація РФ скинула на Алеппо противобункерні заряди: вбито 25 людей

Літаки російських ВКС відновили удари по житлових кварталах на сході Алеппо, що знаходиться під контролем сирійської опозиції. За словами сирійських активістів, місто піддається найбільш масованому бомбардуванню за останні дні.

Про це повідомила Російська служба BBC.

За їх свідченнями, в результаті авіанальоту вбито 25 осіб, включаючи дітей.

Як повідомив Сирійський центр моніторингу за правами людини, що базується в Англії, російські бойові літаки скинули так звані противобункерні заряди, а також інші авіабомби на східні квартали міста.

В соцмережах поширюються відеозаписи того, що описується як наслідки авіанальоту. На відео видно загорнуті в тканину дитячі тіла і засмучені батьки поруч з ними.

Як заявила у вівторок неурядова організація "Лікарі без кордонів", в місті залишилося тільки 11 працездатних машин швидкої допомоги, оскільки п'ять екіпажів були втрачені при бомбардуванні, а ще у восьми відсутні необхідні запчастини.

Бомбардування послідувало за короткочасним затишшям, влаштованим за призовом сирійського уряду, почасти для того, щоб цивільне населення могло залишити східній частині міста.

Ці райони знаходяться під інтенсивними ударами з повітря з кінця вересня, після того як було зірвано перемир'я, укладене за посередництвом США і Росії. За даними правозахисників, в результаті цих ударів масово гинуть мирні жителі, в тому числі діти.

Нинішні бомбардування здійснюються на тлі відмови російського президента Володимира Путіна від поїздки у Францію, де була запланована його зустріч з президентом Франсуа Олландом. За словами джерел в Єлисейському палаці, зустріч була скасована після того, як в Парижі заявили, що вона буде цілком присвячена сирійськоій проблемі.

Раніше повідомлялося, що Париж готує звернення до генпрокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі для консультацій про початок розслідувань можливих військових злочинів, скоєних в Сирії.

Нагадаємо, Росія заблокувала в Радбезі ООН резолюцію щодо Алеппо, підготовлену Францією. Пізніше Радбез ООН проголосував проти резолюції РФ щодо Алеппо.

У той же час сирійська опозиція вимагає ЄС ввести нові санкції проти Росії через авіаудари.

8 жовтня представник сирійської опозиції у Високому переговорному комітеті Бассма Кодмані заявила, що з початку масованих атак військ Асада і Росії за Алеппо загинули 400 цивільних.

ua.112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ