Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Авто Генконсульства України у Санкт-Петербурзі збило жінку

У Санкт-Петербурзі автомобіль Генерального консульства України збив жінку, вона згодом померла у лікарні.

Цю інформацію, поширену російськими ЗМІ, підтвердила "Українській правді" речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца.

"17 січня у Санкт-Петербурзі трапилося ДТП за участю мікроавтобуса, що належить Генконсульству України у Санкт-Петербурзі. У результаті ДТП, на жаль, постраждала мешканка Санкт-Петербурга, громадянка Російської Федерації, яка померла пізніше в лікарні", - сказала вона.

"Ми висловлюємо щирі співчуття родині загиблої", - зазначила Беца.

"За попередньою інформацією, водій рухався без порушення правил дорожнього руху під час виконання службових обов’язків. Причиною (аварії), ймовірно, стали складні погодні умови та стан дорожнього покриття", - повідомила представниця МЗС.

Наразі тривають слідчі дії.

"Водій – працівник Генерального консульства України і користується імунітетом, відповідно до консульської конвенції між Україною і Російською Федерацією", - сказала Беца, але не змогла уточнити, чи водій був у машині один.

Раніше пітерське видання "Фонтанка" з посиланням на Управління російської Державтоінспекції повідомило, що на Суворівському проспекті Санкт-Петербурга Volkswagen Генконсульства України, за кермом якого був водій дипломатичної місії, вилетів на тротуар і збив 67-річну жінку.

Постраждалу госпіталізували, але, попри зусилля медиків, вона померла.

Порушено кримінальну справу за статтею 265 (порушення правил дорожнього руху, яке призвело до смерті людини з необмеженості).

Водій консульства запевняє, що не впорався з керуванням через ожеледь.

По даним Державтоінспекції МВС РФ, він не має дипломатичного імунітету.

Джерело РИА Новости у правоохоронних органах повідомило, що Volkswagen вилетів на тротуар через сніжний замет біля дому 11 на Суворівському проспекті близько 13:15 у неділю.

У Генконсульстві України в Санкт-Петербурзі відмовилися коментувати "Українській правді" інформацію ЗМІ, пославшись на те, що в них "немає прес-служби" і що ніхто зі співробітників на той момент не доступний для розмови.

Представник Департаменту консульської служби МЗС України Євген Ігнатовський підтвердив агентству "Інтерфакс-Україна" інформацію про ДТП. "Зараз відбувається розслідування обставин інциденту", - сказав він.

Водій Volkswagen – громадянин України 1954 року народження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ