Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Автобан через Східні Карпати може з’єднати Львів та Бухарест

Голови Львівської і Чернівецької обласних рад і керівництво румунського повіту Сучава домовилися про початок практичної реалізації проекту з будівництва швидкісного транспортного коридору через Східні Карпати, - Економічна правда.

Про це заявив глава повітової ради міста Сучава Георге Флутур.

"У нас відбулася робоча зустріч з делегацією з України, у складі якої були голови обласних рад Чернівців і Львова. Обговорили питання транскордонної співпраці, головне з яких - продовження роботи на рівні робочих груп з метою подальшої практичної реалізації проекту з будівництва швидкісної автотранспортної магістралі через Східні Карпати (Львів-Чернівці-Сірет-Сучава-Пашкань-Бакеу-Фокшань-Бухарест), яка з'єднає Балтійське море з Чорним", - підкреслив Флутур.

За його словами, найближчим часом сторони обговорять фінансові можливості, зазначивши, що вони планують звернутися із спільним листом до європейських інститутів для надання фінансової допомоги при будівництві магістралі.

Голова повітової адміністрації звернув особливу увагу на те, що під час зустрічі було досягнуто також домовленості про реалізацію інших важливих для України й Румунії транскордонних інфраструктурних проектів.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ