Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Азербайджан та Вірменія звинуватили один одного у зриві перемир’я

Міністерство оборони Азербайджану повідомило, що збройні сили Вірменії обстріляли низку їхніх населених пунктів, попри режим припинення вогню.

При цьому, у міністерстві оборони Вірменії також повідомили про атаки противника і назвали звинувачення в обстрілах фальсифікацією, повідомляє УНН.

"Незважаючи на домовленість про припинення вогню сьогодні о 12:00, вірменська армія намагалася атакувати у напрямку "Агдере-Тертер" та "Фізулі-Джебраїл". Водночас, низка наших населених пунктів перебуває під артилерійським обстрілом збройних сил Вірменії. Всім спробам противника атакувати успішно запобігли наші підрозділи. Проти вірменської армії вживаються адекватні заходи реагування", - йдеться у повідомленні.

При цьому, на сторінці у Facebook прессекретар міністерства оборони Вірменії Шушан Степанян повідомила, що це фальсифікація.

"Підрозділи армії оборони Арцаху зупиняють атаки противника із південного напрямку. Водночас азербайджанські збройні сили обстрілюють місто Гадрут. Заява міноборони Азербайджану про те, що вірменська сторона веде вогонь у напрямку Тертерского і Агдамського районів - є черговою фальсифікацією", - написала Степанян.

Як повідомлялося раніше в УНН, Вірменія і Азербайджан домовилися про режим припинення вогню, який мав розпочатися сьогодні о 12:00.

Вірменія і Азербайджан домовилися про режим припинення вогню

Раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив 9 жовтня у телевізійному зверненні, що дає Вірменії "останній шанс" врегулювати конфлікт навколо Нагірного Карабаху "мирним шляхом".

Нагадаємо, ситуація в Нагірному Карабасі різко загострилася 27 вересня після того, як Азербайджан почав масштабну військову операцію з метою повернути під свій контроль цей регіон, населений переважно етнічними вірменами. Обидві сторони звинувачують одна одну в цілеспрямованому обстрілі цивільних об’єктів.

Нагірний Карабах, а також сім прилеглих районів Азербайджану до відновлення 27 вересня масштабних бойових дій, контролювалися етнічними вірменами, які проголосили на території колишньої Нагірно-Карабаської автономної області "Республіку Арцах", яку не визнала жодна країна світу. Азербайджан не має влади приблизно над 20% своєї міжнародно визнаної території.

Конфлікт розпочався ще в останні роки існування Радянського Союзу, коли в населеному переважно етнічними вірменами Нагірному Карабасі відбулися масові мітинги з вимогою передати автономну область зі складу Азербайджанської РСР до складу Вірменської РСР. Баку не погодився на це. Після війни 1992­—1994 років на території Нагірного Карабаху не залишилося азербайджанців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ