Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львів з візитом прибув посол Азербайджану

Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджану в Україні Сеймур Мардалієв прибув з візитом до Львова. У Львівській міській раді він зустрівся з першим заступником міського голови Львова Андрієм Москаленком.
Фото - ЛМР

Як повідомляють в пресслужбі, вони обговорили ключові можливі напрями майбутньої співпраці у сферах медичної допомоги та промисловості.

Андрій Москаленко презентував послу Азербайджану екосистему людяності UNBROKEN (НЕЗЛАМНІ).

«Зараз ми фокусуємось на реабілітації поранених військових та цивільних. Маємо реабілітаційний центр UNBROKEN (НЕЗЛАМНІ), розвиток та розбудову якого підтримують наші міжнародні партнери. Можливо і вам буде цікаво долучитися до цього проєкту», – сказав Андрій Москаленко.

Сеймур Мардалієв подякував Львову за усю допомогу та підтримку посольства Азербайджану, яке у 2022 році релокувалось сюди з Києва. Зараз Азербайджан, за словами посла, фокусується на гуманітарній підтримці України.

«Йдеться про кілька напрямів допомоги: енергетична безпека, психологічна реабілітація дітей, розмінування та відбудова, зокрема в Ірпені на Київщині. Наша допомога зараз вже склала 34,5 мільйонів доларів.

Для нас Львів – важливе місто для співпраці в Україні. Ми бачимо тут багато можливостей. Львів цікавий нам як важливе індустріальне місто, а також культурний центр з туристичним потенціалом», – зазначив Сеймур Мардалієв.

Дипломату розповіли про Lviv Urban Forum, який минулоріч відбувся вперше у Львові та зібрав найкращих архітекторів. Ключовою темою форуму стало відновлення зруйнованих міст. 

Також посла ознайомили з інфраструктурними проєктами Львова, зокрема індустріальними парками, які розбудовують у місті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ