Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Азов» закликає підтримати петицію про започаткування Дня вшанування захисників Маріуполя

Бригада НГУ «Азов» закликає кожного підтримати петицію про започаткування Дня вшанування захисників Маріуполя 20-го травня.

Петиція з'явилась на сайті Президента України 23 березня. Її авторкою є Катерина Прокопенко — ілюстраторка та дружина командира полку "Азов" Дениса Прокопенка.

"Рік тому Маріупольський гарнізон робив неможливе — в повному оточенні стримував в рази переважальні сили противника. Україна отримала час на перемовини про поставку озброєння від країн-партнерів, а українські війська змогли перегрупуватись.

День вшанування захисників Маріуполя — данина пам‘яті тим, хто віддав своє життя, захищаючи українське місто Маріуполь та його мешканців. Тим, хто вижив і продовжує служити батьківщині. Тим, хто досі знаходиться у полоні", — прокоментували в офіційному каналі бригади НГУ «Азов»

День вшанування оборонців Маріуполя  — символічне відображення того, що Україна ніколи не забуде їх подвиг.

"Сотні загиблих бійців віддали найцінніше — своє життя, сотні поранених та ув’язнених в полоні захисників — своїми відчайдушними діями заслуговують на цей пам’ятний день. Згідно з наказом Верховного Головнокомандувача, з метою збереження життя оборонців, — легендарна оборона міста була припинена 20 травня 2022 року", — йдеться в описі до петиції. 

Наразі петиція зібрала близько дев'яти тисяч з необхідних 25 тисяч голосів. 

Підписати петицію можна за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ