Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Банку грудного молока Львівського перинатального центру – 1 рік

Сьогодні, 19 грудня, виповнюється один рік банку грудного молока, який працює на базі комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний клінічний перинатальний центр». Про це повідомили у ЛОР.
Фото: ЛОР

За цей час завдяки 51 донорці вдалося зібрати понад 550 літрів молока і видати 490 літрів.

«Молоко з банку грудного молока – це не лише безпечна та перевірена їжа з перших хвилин життя, а й ліки для передчасно народжених малюків. Для таких дітей грудне молоко має особливе терапевтичне значення.

Важливо, що маленькі пацієнти, які перебувають у Львівському перинатальному центрі та потребують донорське молоко, отримують його безплатно.

Поки дітки харчуються донорським молоком, наші консультанти з грудного вигодовування допомагають мамам налагодити й стабілізувати власну лактацію, щоб при виписці додому вони могли самостійно годувати малечу», - розповіли в комунальній установі.

Як наголосила директорка Львівського перинатального центру Марія Малачинська, банк грудного молока оснащений усім необхідним обладнанням, яке відповідає найвищим сучасним світовим стандартам: це спеціальні холодильники з індикаторами температури, морозильні камери, де зберігається молоко, ультразвукові гомогенізатори, де проводиться аналіз молока, пастеризатори та інша техніка.

«Львівський перинатальний центр готовий ділитися донорським грудним молоком з пологовими стаціонарами Львівщини та сусідніх областей.

Будемо раді кожній жінці, яка зголоситься поділитися надлишком свого молока», - підкреслила Марія Малачинська.

З питання донорства молока телефонуйте за номером: 095-886-85-78.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ