Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Байден може оголосити компанію з переобрання вже у вівторок - ЗМІ

Президент США Джо Байден може оголосити про свою кампанію з переобрання на наступний термін за допомогою відеозапису у вівторок 25 квітня.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

Як пише видання, команда Байдена готується "до можливого реваншу" над попередником та ймовірним суперником чинного президента Дональдом Трампом. Очікується, що головними темами на час проведення кампанії будуть відновлення економіки після пандемії COVID-19 та робота над збільшенням робочих місць.

Байден, якому зараз 80 років, є найстаршим президентом в історії Сполучених Штатів. Якщо йому вдасться переобратися на другий термін, то на момент завершення каденції йому виповниться 86 років.

При цьому думки демократів розділилися щодо того, чи має Байден балотуватися на виборах 2024 року. Так, березневе опитування Reuters Ipsos показало, що 48% політиків демократичної партії вважають, що Байден повинен балотуватися, а 45% — виступили проти цього.

Окреме опитування Reuters Ipsos показало, що лише 39% американців наразі схвалюють роботу Джо Байдена.

Раніше, ще в листопаді 2022 року, колишній президент США Дональд Трамп заявив про готовність взяти участь у наступних президентських виборах від Республіканської партії, які мають відбутися у 2024 році. Його помічники повідомили, що він вже подав документи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ