Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Байден: підтримка України вкрай важлива для безпеки США

Президент США Джо Байден опублікував колонку, де наголосив, що Сполучені Штати не мають права залишити своїх союзників напризволяще у критичний момент.

Про це йдеться у колонці Байдена «Момент істини щодо України та Ізраїля» для The Wall Street Journal.

Президент США провів паралелі між нещодавнім нападом Ірану на Ізраїль та обстрілами росією мирних українських міст, які значно посилилися за останній місяць. Джо Байден закликав Конгрес негайно схвалити всю необхідну підтримку, якої потребують Ізраїль та Україна для захисту своїх громадян.

«На третьому році війни з росією Україна продовжує долати труднощі всупереч усім очікуванням. Українці відвоювали більш ніж половину території, яку росія окупувала після вторгнення у 2022 році. Це [Збройні Сили України – ред.] — бойова сила, яка має волю і здатність перемагати», — написав Джо Байден.

Президент США зазначив, що хоча і Ізраїль, і Україна здатні захистити свій суверенітет, вони критично залежать від американської військової підтримки, з наданням якої не можна зволікати.

Він також підкреслив, що росія посилює свої наступальні можливості за допомогою своїх союзників. Джо Байден нагадав, що Китай надає росії мікроелектроніку та інше обладнання, критично важливе для оборонного виробництва, Іран надсилає сотні безпілотників, а Північна Корея — артилерію та балістичні ракети. В той самий час Україна, зіткнувшись з нестачею боєприпасів, втрачає відвойовані території, написав Джо Байден.

«І Україна, і Ізраїль зазнають нападів зухвалих ворогів, які прагнуть їхнього знищення. путін хоче підкорити народ України та поглинути його націю в новій російській імперії. Уряд Ірану хоче знищити Ізраїль назавжди, стерши єдину у світі єврейську державу з лиця землі. Америка ніколи не повинна змиритися з жодним з цих результатів — не лише тому, що ми стоїмо на захисті наших друзів, але й тому, що на кону стоїть наша безпека», — зазначив Джо Байден.

Президент США попередив про небезпеку перемоги росії в Україні та припустив, що росія може напасти на країни НАТО в майбутньому. Водночас підкреслив, що США стоятимуть пліч-о-пліч зі своїми союзниками по НАТО у разі нападу на Альянс.

«Ми повинні посилити нашу підтримку України зараз, щоб зупинити путіна від нападу на наших союзників по НАТО і гарантувати, що він не втягне американські війська в майбутню війну в Європі», — написав Джо Байден.

Президент США зазначив, що підтримка України та Ізраїлю «не має більше бути заручником невеликої групи радикальних республіканців у Палаті представників».

«путін невпинно намагався зламати волю українського народу. Йому це не вдалося. Тепер він намагається зламати волю Заходу. Ми не можемо дозволити йому досягти успіху. В історії бувають моменти, які вимагають лідерства і мужності. Це один з них», — написав Джо Байден.

Він закликав американське суспільство продовжувати підтримувати Україну та Ізраїль у їхній боротьбі проти агресії росії та Ірану, які виступають єдиним фронтом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ