Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Байден привітав Україну з Днем Незалежності

Президент Сполучених Штатів Джо Байден 24 серпня привітав українців із Днем Незалежності. Він наголосив на поточній підтримці України в її боротьбі за свободу й допомозі країні у довгостроковій перспективі.

Про це йдеться у заяві Джо Байдена, яка опублікована на сайті Білого дому.

"Сьогодні народ України знову відзначає свій День Незалежності, зазнаючи тотального нападу під час боягузливої війни Путіна за землю та владу. Вісімнадцять місяців українські родини живуть під щоденною загрозою російських ракет і реальністю жорстоких атак. Але народ України відмовився здаватися", — йдеться у заяві президента США.

За його словами, у цей День Незалежності, як і після першого вторгнення Росії в Україну у 2014 році, відважні українці та українки захищають свою державу від нападів на фундаментальні принципи, важливі для кожної нації на планеті – суверенітет і територіальну цілісність.

"Вони ще раз показують світові, що за свободу варто боротися", — підкреслив Байден.

Американський президент наголосив, що незалежність — це свобода обирати своє майбутнє.

"Це дорогоцінне. Щороку 4 липня американці відзначають День Незалежності, щоб згадати ціну, яку ми заплатили за нашу свободу, і всі благословення, які з неї випливають. Тож сьогодні, коли Путін продовжує свою жорстоку війну, щоб стерти незалежність України та силою перекроїти карту нашого світу, американці по всій країні об’єднані з народом України", — сказав Джо Байден.

Він додав, що США продовжуватимуть співпрацювати із партнерами по всьому світу, щоб підтримувати здатність України захищатися від агресії Росії, підтримувати основоположні принципи Статуту ООН, і допомагати українському народу будувати безпечне, процвітаюче та незалежне майбутнє, на яке вони заслуговують.

"Наша відданість незалежності України є непохитною та міцною. Ось чому США та інші країни G7 опублікували спільну декларацію в Литві у липні, в якій зобов’язалися допомогти Україні підтримувати ЗСУ в здатності стримувати російську агресію в найближчі роки. Декларація, до якої зараз приєдналися понад 25 країн. Разом з нашими партнерами в Європі ми підтримуємо Україну в її боротьбі за свободу зараз і будемо допомагати їй у довгостроковій перспективі", — зазначив Байден.

Він також сказав, що США також працює з усіма державами, щоб притягнути російських військових до відповідальності за воєнні злочини та інші звірства, які вони вчинили в Україні.

"У тому числі й примусове вивезення тисяч українських дітей до Росії. Цих дітей викрали у батьків і тримали окремо від сімей. Це безсовісно. І сьогодні ми оголошуємо нові санкції, щоб притягнути до відповідальності винних у цих примусових переміщеннях і депортаціях, а також вимагати повернення українських дітей до їхніх родин", — сказав Байден.

Президент США висловив сподівання, що наступний День Незалежності "українці зможуть відсвяткувати в мирі та безпеці, знаючи, як їхня незвичайна мужність надихала світ".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ