Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Байден виступив у Польщі з великою промовою: найголовніше

Сьогодні, 26 березня, завершився дводенний візит президента США Джозефа Байдена до Польщі. Зокрема сьогодні він виступив перед мешканцями столиці країни Варшави на площі перед королівським палацом.

Ось головні тези його промови:

  • Нам потрібно готувати себе до тривалої боротьби, ми не переможемо за день чи місяць.
  • Зараз Україна – на передовій лінії у боротьбі за демократію та за свободу
  • Я повторюю те, що сказав сьогодні міністру оборони України. Ми з вами! І крапка!
  • Рубль внаслідок санкцій перетворився на попіл. Економіка Росії практично впала наполовину.
  • путін думав, що українці не воюватимуть за свою країну. Натомість російські військові зіткнулися з мужністю українців. 
  • Європа має припинити газову залежність від росії.
  • російський народ, ще вчора ваша країна була країною 21 століття, тепер агресія путіна відкинула Росію в 19 століття.

На думку Байдена, винним у варварських діях російської армії в Україні є саме Путін. Він вірить, що війна відбувається всупереч волі пересічних росіян, і обгрунтував це масовою втечею громадян за кордон..

"200 тисяч росіян вже поїхали з країни за місяць: це неймовірний витік мізків за такий період", - сказав він.

Байден нагадав, що співпрацював з російськими лідерами та представниками РФ протягом кількох десятиріч і хоче запевнити що росіяни – "не вороги для нас".

"Я відмовляюся вірити, що ви вітаєте вбивство невинних дітей, старих людей, чи що ви сприймаєте бомбардування госпіталів, шкіл, пологових будинків; чи що ви підтримуєте, коли міста оточують, обрізають постачання і не дозволяють цивільним виїхати, щоби вони там голодували", - заявив Байден.  

"Це – не дії великої нації" - охарактеризував він чинну політику Росії.

"Диктатор, який відновлює імперію, ніколи не зітре любов людей до свободи. Жорстокість ніколи не зломить їх волю до свободи. Україна ніколи не буде перемогою для Росії, бо вільні люди відмовилися жити в світі безвиході і мороку. У нас буде інше майбутнє, світле майбутнє, засноване на демократії і принципах, надії і світлі, порядності і гідності, свободи і можливості. Заради бога, ця людина не може залишатися при владі", - заявив Байден.

Варто зауважити, що президент США застеріг російські сили від посягання на територію НАТО:

"Вчора я зустрівся з військовослужбовцями, які разом з нашими польськими союзниками служать для зміцнення передової оборони НАТО. Ми хотіли прояснити, так як вони переміщаються по Україні: навіть не думайте про те, щоб переміститися на хоча б один дюйм території НАТО".

Також після розмови з українськими біженцями у Варшаві на запитання журналістів, про що, побачивши біженців, він замислився, коли щодня має справу з Путіним, Байден відповів: "Він м’ясник". Під час короткої сесії запитань і відповідей Байден розповів, як він був у подібних місцях у своєму житті, але сказав, що його завжди дивує "глибина і сила людського духу".

"Це неймовірно, це неймовірно. Подивіться на всіх цих маленьких дітей. Просто хочу обійняти, просто хочу сказати спасибі. Я маю на увазі, це просто змушує вами так пишатися", - сказав він.

Він також розповів, що кожен із цих дітей сказав щось на кшталт: "Помолись за мого тата, мого діда чи брата, який там воює": "І я пам’ятаю, як це, коли у тебе є хтось у зоні бойових дій. Щоранку ти встаєш і молишся, щоб ти не отримав цей телефонний дзвінок".

Варто зауважити, як повідомив у фейсбуці глава МЗС України Дмитро Кулеба, що сьогодні українська делегація передала своїм американським колегам та особисто президенту США Джо Байдену уламки однієї з російських ракет, якими був обстріляний Яворівський полігон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ