Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Байден визначився з послом США в Україні - висуває Бріджит Брінк

Президент США Джо Байден оголосив кандидатуру на посаду посла в Україні - нею стала Бріджит Брінк.

Про це повідомляє Білий дім, пише УНН.

"Сьогодні президент Байден оголосив про свій намір висунути на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла в Україні ветерана американської дипломатії Бріджит А. Брінк", - вказали у Білому дому.

Як вказано, Бріджит А. Брінк, кар'єрний співробітник вищої дипломатічної служби, зараз обіймає посаду посла США в Словацькій Республіці. До цього вона працювала старшим радником і заступником помічника секретаря в Бюро з європейських та євразійських справ Державного департаменту США, відповідаючи за питання, пов’язані зі Східною Європою та Кавказом. Вона також була заступником глави місії в посольствах США в Ташкенті (Узбекистан) і Тбілісі, Грузія.

Свою 25-річну кар'єру Брінк провела на дипслужбі, зосередившись на просуванні політики США в Європі та Євразії. Вона була директором з питань Егейського моря та Південного Кавказу в Раді національної безпеки і працювала в Держдепартаменті як заступник директора з питань Південної Європи, спеціальний помічник заступника міністра з політичних питань та офіцер відділу Кіпру. Свою кар'єру розпочала в Белграді, Сербія.

Родом із Мічигану, Брінк є лауреатом численних нагород. Вона має ступінь магістра з міжнародних відносин та політичної теорії в Лондонській школі економіки та політології, а також ступінь бакалавра з політичних наук у Kenyon College. Вона розмовляє російською, вивчила словацьку, сербську, грузинську та французьку мови.

Ще 7 грудня повідомлялося, що президент США Джозеф Байден може обрати кандидатом на посаду посла в Україні досвідченого високопоставленого дипломата Бріджит Брінк.

Посада очільника диппредставництва США в українській столиці залишається вакантною з травня 2019 року, коли попередній посол Марі Йованович була відкликана до Вашингтона. Йованович отримала призначення в Україні в 2016 році ще за президента-демократа Барака Обами, а в травні 2019 року покинула свою посаду на особисту вимогу Трампа, який звинуватив її в нелояльності.

На зустрічі за участю голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном у травні було озвучено звернення з проханням призначити спецпредставника по Україні — Крістіну Квін послом на постійній основі, що викликало неоднозначну реакцію.

У вересні в українському МЗС заявляли, що "не мають новин" щодо призначення посла США в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ