Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Байден закликав Конгрес у 2024 році схвалити подальшу підтримку України

Президент США Джо Байден закликав Конгрес «вжити термінових заходів» у наступному році та схвалити подальшу військову підтримку України та тлі найбільшої повітряної атаки рф на українські регіони 29 грудня.

Про це повідомив Білий дім. 

Американський лідер наголосив, що російська атака «яскраве нагадування світові, що після мета путіна залишається незмінною» та наголосив, що його «треба зупинити». Він наголосив, що для відбиття удару Україна розгорнула ті системи протиповітряної оборони, які поставили Сполучені Штати, а також союзники та партнери країни.

«Американський народ може пишатися життями, які ми допомогли врятувати, і підтримкою, яку ми надали Україні, коли вона захищає свій народ, свою свободу та незалежність», — підкреслив Байден. 

Водночас він заявив, що якщо Конгрес не «вживе термінових заходів у новому році», то країна не зможе продовжувати надсилати зброю та системи ППО, необхідні Україні. Як зазначив Байден, Конгрес «повинен активізуватися і діяти без подальших зволікань».

«Ставки цієї боротьби виходять далеко за межі України. Вони впливають на весь Альянс НАТО, безпеку Європи та майбутнє трансатлантичних відносин. путін не просто намагався знищити Україну, він також погрожував деяким нашим союзникам по НАТО. 

[…] Ми не можемо підвести наших союзників і партнерів. Ми не можемо підвести Україну. Історія суворо судитиме тих, хто не відповідає на заклик свободи», — підсумував американський лідер. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ