Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Безпечне місто» для Чорнобильської зони

У Нацполіції запропонували програму «Безпечне місто» для Чорнобильської зони. Про це інформує прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Перший заступник глави МВС Сергій Яровий нагадав, що пріоритетними напрямками роботи у зоні відчуження є охорона публічної безпеки, запобігання незаконного вивозу лісу та металу, боротьба з браконьєрством, проведення превентивних заходів по недопущенню та ліквідація пожеж в екосистемах зони відчуження.

«З початку року у зоні ЧАЕС вже сталося 32 пожежі. Нам необхідно працювати над їх попередженням. Я звертаюся не тільки до ДСНС, тут має бути взаємодія і з Національною поліцією, і з прикордонним відомством, і з керівниками лісних господарств. Керівники господарств мають розуміти всю відповідальність, яка на них покладена. Лише за умов повної міжвідомчої взаємодії ми забезпечимо безпеку в зоні відчуження», – наголосив Сергій Яровий.

В свою чергу  підкреслив, що наразі сили ДСНС застосовують практику гасіння пожеж в цілодобовому режимі.

«Зараз ми всі зусилля зосереджуємо на оперативності та мобільності реагування на пожежі. Але треба проводити роз’яснювальні роботи з тими, хто перетинає зону відчуження», - додав голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Зокрема, проблемним напрямком визначили «сталкерство» – нелегальне проникнення в зону відчуження.

«Станом на сьогодні від початку року Нацполіція вже зафіксувала 144 нелегальних проникнень. Ми повинні забезпечити превентивні заходи, аби унеможливити їх проникнення і захистити людей», - зазначив Сергій Яровий.

Сергій Князєв запропонував запровадити у зоні відчуження програму за типом «Безпечне місто». Вона дозволяє використовувати високотехнологічні автоматизовані системи в сфері забезпечення публічного порядку.

«Комплекс відеоспостереження та оповіщення, інтегрований у автоматизовані системи Нацполіції допоможе вирішити ряд питань, пов’язаних з виникненням пожеж, незаконним проникненням у зону відчуження і розкраданням майна», - додав глава Національної поліції.

Сергій Князєв також зобов’язав керівника ГУНП Київської області підготувати звіт про необхідне матеріально-технічне забезпечення підрозділам, які несуть службу по охороні публічної безпеки в зоні ЧАЕС.

Наприкінці наради Сергій Яровий сказав, що при цьому головним пріоритетом МВС залишається забезпечення заходів безпеки та охорони здоров’я працівників органів, які залучені до служби у зоні відчуження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ